NJK A la Carte 5.5.-22.6.2017

 

FÖRRÄTTER / ALKURUOKIA / APPETIZERS
 

SMAKER FRÅN SKÄRGÅRDEN

NJK:s fisktallrik med maltbröd och dillpotatis

NJK:n kalalautanen, mallasleipää ja tilliperunoita

NJK’s fish delicacies and malt bread with dill potatoes

19,70
 

SPARRIS

Kokt sparris med kallrökt lax, hollandaisesås och blod grapefrukt

Keitettyä parsaa, kylmäsavulohta ja verigreippi-hollandaisea

Boiled asparagus, cold smoked salmon and hollandaise sauce with red grapefruit

19,30
 

LAMM

Lammtartar med selleri och äggula

Karitsatartar, selleriä ja keltuaista

Lamb tartare and celery with egg yolk

18,60
 

SOPPA

Soppa på rökt selleri med krispig Ibericogris

Kuohkeaa savusellerikeittoa ja rapeaa Iberico-porsasta

Smoked celery soup with crispy Iberico ham

15,90
 

HUVUDRÄTTER / PÄÄRUOKIA / MAIN COURSES
 

PILGRIMSMUSSLA

Halstrad pilgrimsmussla med jordärtskocka och fetaost

Hiillostettua kampasimpukkaa, maa-artisokkaa ja fetaa

Broiled scallop and Jerusalem artichoke with feta cheese

29,30
 

GÖS

Rostad gös med morot och dragonsås

Paahdettua kuhaa, porkkanaa ja rakuunakastiketta

Roasted pike perch with carrot and tarragon sauce

28,60
 

OXE

Grillad ox innerfile med parmesanpotatis och mörk soppsås

Grillattua härän sisäfileetä, parmesaaniperunaa ja tummaa tattikastiketta

Grilled fillet of beef with parmesan potatoes and dark boletus sauce

32,80
 

LAMM

Långkokt lammnacke med blomkålspuré och svartpepparsås

Haudutettua karitsan niskaa, kukkakaalipyreetä ja mustapippurikastiketta

Braised neck of lamb with cauliflower puré and black pepper sauce

27,50
 

DEN GRÖNA

Gurkrisotto med västerbottenskum och dill

Kurkkurisottoa, västerbottenvaahtoa ja tilliä

Cucumber risotto with västerbotten foam and dill

24,90
 

EFTERRÄTTER / JÄLKIRUOKIA / DESSERTS
 

CHOKLAD

Chokladmarkis med körsbär och maräng

Suklaamarkiisia, kirsikkaa ja marenkia

Chocolate marquise with cherry and meringue

13,60
 

PERSIKA

Pocherad persika med rosmaringlass och pistage

Haudutettua persikkaa, rosmariinijäätelöä ja pistaasia

Poached peach with rosemary ice cream and pistachio

13,60
 

RABARBER

Rabarberparfait och jordgubbar

Raparperiparfait ja mansikkaa

Rhubarb parfait and strawberries

13,60
 

OST

Ostsortiment

Valikoima juustoja

Selection of cheeses

14,50

 

MENU DU CHEF
 

3 rätter/rkl/courses      58,00 €

5 rätter/rkl/courses      67,00 €