KRÄFTMENYER - RAPUMENUT - CRAYFISH MENUS

2016

 

CHAMPAGNE

Moët & Chandon Impérial Brut, AC Champagne 15,20 € / 95,00 €

PROSECCO

Spumante Brut Prosecco, Veneto, Coste Petrai 9,90/59,00

                    

KANAPÉER MED APERITIF

COCKTAILPALAT APERITIIVIN KANSSA - CANAPÉS WITH APÉRITIF

3,90 € /st. - kpl - pc.

Toast Skagen

Kallrökt lax med fänkål

Kylmäsavulohi ja fenkoli

Cold smoked salmon with fennel

Ren meds Tranbär

Poro ja karpalo

Reindeer with cranberry

Sopp med getost

Tattia ja vuohenjuustoa

Cep with goat cheese

 

Restaurang NJK serverar klassiskt kokta finska kräftor

med rostat bröd, smör och finhackad dill.

Till förrätt rekommenderar vi 8–15 kräftor/person.

(Dagspris)

 

Ravintola NJK tarjoilee perinteiseen tapaan keitetyt kotimaiset ravut paahtoleivän, voin ja tillin kera.

Alkuruoaksi suosittelemme 8–15 rapua/henki.

(Päivän hinta)
 

Restaurant NJK serves traditionally cooked Finnish crayfish with toast, butter and dill.

For a starter we recommend 8–15 crayfish/person.

(Market price)

 

VINREKOMMENDATION – VIINISUOSITUS – WINE RECOMMENDATION

Sancerre, Andre Dezat et Fils, Loire 83,00 €

Cloudy Bay Sauvignon Blanc, Marlborough New Zealand 89,00 €   

               

SNAPSAR - SNAPSIT - SNAPS

Koskenkorva 7,70 € / 4 cl

OP Andersson 8,30 € / 4 cl

NJK-snaps 12,90 € / 6 cl

 

MEDAN VI DUKAR BORDEN - KATTAUSTAUOLLE – WHILE WE SET THE TABLE

Moët & Chandon Ice Imperial, AC Champagne17,90/112,00€

Som huvudrätt rekommenderar vi följande menyförslag

Rapujen jälkeen suosittelemme seuraavia ateriakokonaisuuksia

After crayfish we recommend following menus:

 

MENYFÖRSLAG - MENUEHDOTUKSET - MENU SUGGESTIONS

MENY I

38,00 € /person

Pytt Bellman på kantareller och bacon med förlorat ägg

Bellmanin pannu kantarelleista ja pekonista sekä uppomuna

Swedish hash Bellman of chanterelles and bacon with poached egg

Chateau Haut-Rozier, Bourdeaux, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc 69,00/75cl

***

Saftade bär med vaniljglass

Mehustettuja marjoja ja vaniljajäätelöä

Marinated berries with vanilla ice cream

Moscato d’asti, Piemonte, Moscato, Piero Gatti 43,00/37,5cl


 

MENY II

39,90 € / person

Rostad sik med kantareller och saffransås

Paahdettua siikaa, kantarellia ja sahramikastiketta

Roasted lavaret with chantarelles and saffron sauce

Sancerre, Andre Dezat et Fils, Loire 83,00/75cl

***

Ingefär crème brûlée med äpple sorbet

Inkivärillä maustettu crème brûlée ja omenasorbettia

Ginger crème brûlée with apple sorbet

Cloudy Bay Late Harvest Riesling, Marlborough     44,00/37,5cl


 

MENY III

44,90 € / person

Gräsand i gryta med rödkål och kräddig svartvinbärsås

Patasorsaa, haudutettua punakaalia ja kermaista mustaherukkakastiketta

Pot-roast wild duck with red cabbage and creamy black currant sauce

Cloudy Bay Pinot Noir, Marlborough, New Zealand 99,00/75cl

***

Chokladbrownie och lingonparfait

Suklaabrownie ja puolukkajäädykettä

         Chocolate brownie and lingonberry parfait

Tokaj ”Classic Cuvee” Late Harvest 2005, Furmint, Hárslevelü , Muscat,

Tokaj Classic Winery  75,00/50cl


 

MENY IV

45,90 € / person

Ox innerfilé med batamuffins och mörk karljohanssvampsås

Härän sisäseläkettä, bataattimuffinsi ja tummaa herkkutattikastiketta

Fillet of beef with sweet potato muffin and dark porcini sauce

Numanthia Termes, DO Toro, Tinta de Toro, Bodega Numanthia, Spain 86,00/75cl

***

Blåbär financier och honungsglass

Mustikkafinancier ja hunajajäätelöä

Blueberry financier and honey ice cream

Huxelrebe Auslese, Rheinhessen, Bioweingut Lorenz, Germany 53,00/37,5