Ravintolan historia

Ravintolan historia

Pursiseura NJK:n (Nyländska Jaktklubben) säännöt vahvistettiin maaliskuun 4. p:nä 1861 Keisari Aleksanteri II:n esittelyssä. Samalla seura sai ensimmäisen lippunsa. NJK:n nykyinen lippu on järjestyksessä neljäs. Valkosaareen seura muutti vuonna 1885, ja ensimmäinen klubirakennus valmistui jo samana vuonna. Nykyinen paviljonki on arkkitehtitoimisto Estlander & Zettergrenin käsialaa ja vihittiin käyttöön 31.8.1900. Rakennuksen perinteinen tyyli ja taso on säilytetty meidän päiviimme, ja pitkistä purjehdusperinteistä kertovat sekä ulkomaisten veneseurojen tervehdysviirit että suuri veneiden puolimallinäyttely.

Pursiseuran virallinen kieli on ruotsi. Jäseniä on noin 2300 ja rekisteröityjä veneitä noin 700. Meidän päivinämme Valkosaari toimii myös Helsingin kaupungin virallisena venesatamana. Satamakirjan mukaan Valkosaaressa käy vuosittain noin 550 vierasvenettä.

Ravintola NJK on vuosikymmenien kuluessa palvellut sekä seuran jäsenistöä että useiden ravintoloitsijoiden vetämänä suurta yleisöä. Royal Ravintolat Oy on toiminut ravintoloitsijana vuodesta 1989. Ravintola pyrkii koko toiminnassaan yhdistämään merelliset, pohjoismaiset ruokaperinteet tämän päivän gastronomiaan – upeissa, historiallisissa puitteissa.

Linkki pursiseuran sivuille www.njk.fi