Ravunsyöntiohje
Rapu on perinteinen suomalainen loppukesän herkku.
Parhaimmillaan rapu on, kun lihat laitetaan voilla voidellun paahtoleivän päälle ja maustetaan tillillä.
Rapujuhliin kuuluvat olennaisena osana snapsit ja reipas yhteislaulu.
![](https://www.ravintolanjk.fi/wp-content/uploads/2023/07/18d09b2c-rapuohjeet-1-300x174.jpg)
Irrota sakset ja taita ne ensimmäisen nivelen kohdalta. Ime mehut ja pureskele lihat nivelistä. Irrota saksen pienempi haara, naksauta saksen kärki poikki rapuveitsen reiän avulla ja ime liha suuhun.
![](https://www.ravintolanjk.fi/wp-content/uploads/2023/07/e8c3aaaf-medium_kuva_1-300x200.jpg)
![](https://www.ravintolanjk.fi/wp-content/uploads/2023/07/846831ed-rapuohjeet-2.jpg)
Naksauta isomman saksen kärki poikki rapuveitsessä ole van reiän avulla ja ime reiästä mehu suuhun. Avaa saksen kylki rapuveitsellä ja irrota liha talteen.
![](https://www.ravintolanjk.fi/wp-content/uploads/2023/07/0db131fd-medium_kuva_2.jpg)
![](https://www.ravintolanjk.fi/wp-content/uploads/2023/07/228f98d9-rapuohjeet-3.jpg)
Väännä pyrstö irti ja ime keskiruumiista mehu.
![](https://www.ravintolanjk.fi/wp-content/uploads/2023/07/16269933-medium_kuva_3-1.jpg)
![](https://www.ravintolanjk.fi/wp-content/uploads/2023/07/4fd0f09d-rapuohjeet-4-1.jpg)
Ravun keskiosan syöminen: Ota kiinni selkäpanssarista silmien takaa ja väännä panssari irti kokonaisena. Kaavi kuoren alla oleva kellertävä rapuvoi veitsellä suuhun tai lautaselle talteen.
![](https://www.ravintolanjk.fi/wp-content/uploads/2023/07/e0b35cc1-medium_kuva_4-1.jpg)
![](https://www.ravintolanjk.fi/wp-content/uploads/2023/07/9b2a72ad-rapuohjeet-5-1.jpg)
Pyrstölihan saat ulos kuorta avaamalla vetämällä sen ulos pyrstön tyvestä. Tämän jälkeen pysrtölihan päällä oleva lihassuikale irrotetaan ja sen alla oleva suoli poistetaan – rapu on valmis syötäväksi.
![](https://www.ravintolanjk.fi/wp-content/uploads/2023/07/f6b35222-medium_kuva_5-1.jpg)