Rapu on perinteinen suomalainen loppukesän herkku.Parhaimmillaan rapu on, kun lihat laitetaan voilla voidellun paahtoleivän päälle ja maustetaan tillillä. Rapujuhliin kuuluvat olennaisena osana snapsit ja reipas yhteislaulu.

1
Irrota sakset ja taita ne ensimmäisen nivelen kohdalta. Ime mehut ja pureskele lihat nivelistä. Irrota saksen pienempi haara, naksauta saksen kärki poikki rapuveitsen reiän avulla ja ime liha suuhun.


2
Naksauta isomman saksen kärki poikki rapuveitsessä ole van reiän avulla ja ime reiästä mehu suuhun. Avaa saksen kylki rapuveitsellä ja irrota liha talteen.


3
Väännä pyrstö irti ja ime keskiruumiista mehu.


4
Ravun keskiosan syöminen: Ota kiinni selkäpanssarista silmien takaa ja väännä panssari irti kokonaisena. Kaavi kuoren alla oleva kellertävä rapuvoi veitsellä suuhun tai lautaselle talteen.


5
Pyrstölihan saat ulos kuorta avaamalla vetämällä sen ulos pyrstön tyvestä. Tämän jälkeen pysrtölihan päällä oleva lihassuikale irrotetaan ja sen alla oleva suoli poistetaan – rapu on valmis syötäväksi.
